utorak, 5 decembra, 2023

Danas je Uskrs po Gregorijanskom kalendaru

Pročitaj

Velečasni Marijan Lindić, župnik župe Svetog Jurja u Zaječaru, povodom Božića po Gregorijanskom kalendaru, čestitao je svim vernicima koji danas proslavljaju praznik Vaskrsenja Hristovog, podsećajući da smo svi ljubljena deca Božija i da smo u ove svete dane pozvani da se molimo za mir u celom svetu i prekid svih ratova, prenosi Glas Zaječara.

Velečasni Marijan Lindić: Danas slavimo pobedu Hrista nad smrću

Župnik rimokatoličke župe Svetog Jurja u Zaječaru, velečasni Marijan Lidić, uputio je čestitku svim vernicima koji danas proslavljaju praznik Vaskrsenja Hristovog.

velečasni Marijan Lindnić foto: Glas Zaječara

Danas je Uskrs, najveći hrišćanski praznik, kada slavimo pobedu Isusa Hrista nad našom smrću. U ovom svetom pashalnom trodnevlju on je ušao u tajnu smrti i uskrsnuća.

On nevin za nas grešnike razapet, radi našeg greha je uskrsao radi oproštenja naših grehova. On nam dolazi da nam poruči ovu činjenicu da smo ljubljena deca Božija i da opravdani njegovom krvlju imamo siguran put u nebo.“ – izjavio je velečasni Marijan Lidić, župnik rimokatoličke župe Svetog Jurja u Zaječaru.

foto: Glas Zaječara

Velečasni Lindić podsetio je sve vernike da su u ove svete dane pozvani da se more za mir svega sveta, i obustavu svih ratnih dejstava u svetu.

U ovo pashalno trodnevlje na poseban način smo pozvani da se molimo za mir u svetu, za prekid svih ratova, posebno za prekid besmislenog rata u Ukrajini, i da molimo za mir u svetu kao što nas je pozvao Sveti otac Papa Franjo.“ – zaključio je velečasni Lindić.

IZVOR: Glas Zaječara

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img