sreda, februar 21, 2024

Na Danu polja PSS „Agroznanje“ u Zaječaru predstavljeno 18 sorti ozimih strnih žita /VIDEO/

Pročitaj

U Zaječaru je održan tradicionalni “Dan polja” u organizaciji Poljoprivredne stručne službe Zaječar “Agroznanje”. Danu polja prisustvovali su brojni poljoprivrednici i predstavnici semenskih kuća.

Na Danu polja u Zaječaru predstevljene su sorte ozimih strnih žita i  prezentovane sve agrotehničke mere koje su primenjene.  Prema rečima Slavice Dželatović, direktorke PSS „Agroznanje“ Zaječar, ova godina je bila veoma veoma specifična.

Poljoprivredna stručna služba „Agroznanje“ na oglednom polju imala je 3 sorte ječma i čak 15 sorti pšenice nekoliko semenskih kuća, pa je jasno mogla da se vidi razlika između sorata.

Stručnjaci i poljoprivrednici se slažu da su ovakvi ogledi veoma korisni, jer je to jedini način da se vidi kako određena sorta uspeva na određenom području.

Lazar Ninić, poljoprivrednik iz Zvezdana na čijim parcelama su i posejane ogledne sorte, kaže da ima razlike u sortama, ali ističe da su sve dobre kad je godina dobra.

Ove godine se očekujunešto manji prinosi, a žetva ječma trebalo bi da krene već za desetak dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img