utorak, 6 juna, 2023

Dan pobede nad fašizmom: gost Zaječara Viktor Molčanov sekretar Ruske ambasade /VIDEO/

Pročitaj

Povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu u Zaječaru su danas položeni venci na Spomen Kosturnicu poginulim borcima u Drugom svetskom ratu i sovjetskim vojnicima koji su poginuli u borbama za oslobođenje Zaječara 1944. godine. Tim povodom u Zaječaru je boravio i sekretar Ambasade Ruske federacije u Srbiji Viktor Molčanov.

Sekretar Ambasade Ruske federacije u Srbiji, Viktor Malčanov posetio je danas Zaječar povodom obeležavanja Dana Pobede nad fašizmom. Za njega je u salonu gradske uprave prijem priredio gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Viktor Malčanov se u ime ruskog ambasadora u Srbiji zahvalio na pozivu I na tome što zaječar čuva uspomenu na stradale ruske vojnike prilikom oslobođenja Zaječara.

Nakon prijema, položeni su venci na Spomen Kosturnicu poginulim borcima u Drugom svetskom ratu i sovjetskim vojnicima koji su poginuli u borbama za oslobođenje Zaječara 1944. godine.  Vence su položili i odali poštu poginulima, predstavnici Grada Zaječara, Vojske Srbije, boračkih organizacija, kao i Viktor Molčanov.

Sekretar ruske ambasade u Beogradu je iskoristio boravak u Zaječaru i sa Vujadinom Miloševićem, direktorom Narodnog muzeja u Zaječaru obišao i kasnoantički lokalitet Feliks Romulijana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Potekla voda studena po 15. put u Velikom Izvoru

U Velikom Izvoru kod Zaječara, sutra će biti održana 15. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img