sreda, 6 decembra, 2023

Dan mladih u Zaječaru

Pročitaj

Sa ciljem da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata, 12. avgusta, svake godine, obeležava se Međunarodni dan mladih. Ove godine tema obeležavanja ovog dana je „Zelene veštine za mlade – ka održivom svetu“.

Obeležavanju ovog dana i ove godine se priključuje Grad Zaječar. U periodu od 10 do 20 sati, u Park šumi „Kraljevica“, tokom celog dana biće organizovane razne aktivnosti u skladu sa temom obeležavanja Dana.

Kako je predviđeno programom, biće organizovan SWAP market koji omogućava posetiocima da tokom celog dana, ukoliko žele, donesu ali i uzmu polovnu garderobu (garderoba koja se donosi mora biti čista i neoštećena). Takođe, biće organizovana i radionica „Klikni zeleno“ u okviru koje će TOC tim sa mladima pričati o značaju smanjenja otpada koji svakodnevno stvaramo.

U okviru obeležavanja Dana mladih biće organizovan i javni čas u pružanju prve pomoći pod nazivom „Mladi, upomoć!“ koji će realizovati volonteri zaječarskog Crvenog krsta. Čas predstavlja interaktivnu radionicu u okviru koje će instruktori i članovi ekipe pokazati mladima pravilno zbrinjavanje povreda. Takođe, kako je planirano, biće organizovana i akcija čišćenja Park šume „Kraljevica“, a za sve učesnike biće obezbeđene rukavice i kese za prikupljanje otpada.

Planirana je i takmičarska igra „Kraljevica adventure“ za mlade od 15 do 30 godina. Ekipu će činiti pet učesnika koji će se takmičiti na pet punktova na Kraljevici. Ekipa koja dobije najveći broj poena, osvaja prvo mesto, a prijave su moguće putem linka.

Ove godine će biti organizovana i radionica za izradu papira reciklažom iskorišćenih paklica cigareta. Radionicu organizuje Udruženje RIME, kao model podrške osobama sa intelektualnim smetnjama u razvijanju radnih potencijala.

Neće izostati još jedna zanimljiva aktivnost – čas ZUMBE na gradskom bazenu koji je besplatan za sve zainteresovane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img