sreda, 1 februara, 2023

Čas istorije u Muzičkoj školi u Zaječaru: „Da se ne zaboravi, Holokaust, da se ne ponovi“

Pročitaj

U subotu, 18. juna, Srpsko-jevrejsko pevačko društvo, Muzička škola u Zaječaru i Gimnazija, organizuju čas istorije, psihologije i muzičke kulture, na temu „Da se ne zaboravi, Holokaust, da se ne ponovi, muzika piše sećanje, protiv predrasuda, rasizma, diskriminacije, antisemitizma… za toleranciju“. Čas će biti održan u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“, a početak je zakazan za 14 sati.  

Učesnici događaja su Mirjana Grujić, jedna od preživelih u Holokaustu, profesor Dragan Popadić, socijalni psiholog i doktorka Sanja Petrović Todosijević, istoričar i članovi Srpsko-jevrejskog pevačkog društva.

U okviru muzičkog programa nastupiće Jelena Škorić, uz klavirsku pratnju Đorđa Perovića, pod vođstvom dirigentske palice Bojane Radivojević.

Na programu će biti izvođena narodna partizanska dela, sefardske romanse, dela Stevana Mokranjca, Rafailo Blama, Lois Lewandowsky.

Moderator programa je Marlena Weinberger Pavlović, predsednica Srpsko-jevrejskog pevačkog društva.

Događaj je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana 61. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga /VIDEO/

Na sednici Saveta Zaječarskog upravnog okruga, 61. po redu, koja je održana u Zaječaru, razmatranI su izveštaji o radu...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img