sreda, 8 februara, 2023

“CARLOTTA GRISI – OD VIŽINADE DO VJEČNOSTI” oduševila zaječarsku publiku /VIDDEO/

Pročitaj

U zaječarskom pozorištu „Zoran Radmilović“  publika je uživala u predstavi “CARLOTTA GRISI – OD VIŽINADE DO VJEČNOSTI”  i glumce nagradila dugim i gromkim aplauzom.

Rediteljka ovog  projekta je Ljiljana Gvozdenović, autorka teksta Annamaria Serda,  muziku je komponovao Darijan Ivezić, a u predstavi igraju Annamaria Serda i Ronald Braus. Produkcija: Umetnički Festival “Rovinj, Art &more” I “Opera b.b.” Iz Zagreba. 

Autorka teksta i glumica Annamaria Serda nije krila radost zbog dobre posećenosti , sjajne reakcije  publike  i  podrške od strane čitavog kolektiva zaječarskog teatra:

„Ovo je prvi put da nastupam u ovom pozorištu i prva poseta gradu i toliko smo doživeli toplu dobrodošlicu i od strane uprave pozorišta i od strane kolega mnogobrojnih koji su došli da nas gledaju. Takva podrška je retkost. Zahvaljujem se svima“rekla je glumica.

Poznati hrvatski operski pevač i glumac Ronald Braus, koji je i umetnički direktor Umetničkog Festivala “Rovinj, Art &more”, a u predstavi tumači lik Žila Peroa, takođe je zadovoljan reakcijom publike kao i saradnjom sa Pozorištem „Zoran Radmilović“

„Srce mi je puno. Za glumca i pjevača nema ništa ljepše nego kad je brojna publika i kad je na kraju ta publika zadovoljna. Profesor Božidar Đurović nas je spojio,on je profesor Annamarie sa dramske akademije, bio je na premijeri u Rovinju i dio je te naše zajedničke priče.  Jako sam zadovoljan da nas je doveo baš u Zaječar i nadam se da je ovo samo početak jedne dugogodišnje suradnje“ – rekao je, pored ostalog Braus posle predstave.

Predstava prati životni put svetske primabalerine Karlote Grizi, koja je rođena u malom, bajkovitom Istarskom gradiću (Vižinadi) a zahvaljujući svom talentu, ambiciji, disciplini i odnosu sa koreografom Žilom Peroom, dostiže vrhunac baletske umetnosti, plešući po svetskim scenama.

Ova predstava je i praktičan deo Umetničkog Doktorata koji Annamaria Serda radi pod mentorstvom prof. Vide Ognjenović, na Fakultetu Savremenih Umetnosti u Beogradu. Izvođena je  ,pored pretpremijere u Vižinadi(rodnom mestu Karlote Grisi) i u Rovinju, Zagrebu,Beogradu,Novom Sadu , Londonu i večeras u Zaječaru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Film „Oluja“ u Kotlujevcu

Film „Oluja“, koji obrađuje temu jednog od najvećih srpskih stradanja u novijoj istoriji, biće prikazan 12. i 13. februara...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img