sreda, 29 novembra, 2023

BRUSNIK SELO S DUŠOM prva manifestacija nakon mnogo godina u ovom selu /VIDEO i FOTO/

Pročitaj

U Brusniku je prvi put održana manifestacija pod nazivom „Brusnik, selo sa dušom“, s ciljem negovanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva, ali i oživljavanje zaječarskih sela. Organizovano je takmičenje u pripremi gulaša i priređen prigodan kulturno-umetnički program.

Prvi put nakon mnogo godina u Brusniku je održana  jedna kulturna manifetacija koja je okupila veliki broj meštana, koji nisu krili zadovoljstvo jer je selo ponovo oživelo.

Kulturno umetničkom programu je prethodilo takmičenje u pripremanju gulaša u kome je učestvovalo 7 ekipa. Treće mesto osvojili su Katarina Monoholja i Dalibor Jovanović,bračni par koji živi u Grčkoj, drugoplasirani je bio Stanimir Đukić iz Brusnika dok je najbolji gulaš pripremila Zorica Simonović iz zaječarskog naselja Kotlujevac koja nam je otkrila tajnu najboljeg gulaša.

Manifestaciju je otvorila Elena Matković gradski većnik za kulturu koja je istakla da je cilj gradske uprave da svako selo ima svoju manifestaciju.

Organizatori ove manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Turistička organizacija grada Zaječara, u saradnji sa Mesnom zajednicom Brusnik, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Nastupila su četiri kulturno umetnička društva: „Penzioner“ iz Zaječara, „Gradec“ iz Gradskova, „Dubočane“ iz istoimenog sela i „Romulijana“ iz Gamzigrada. A nastupu je prethodio defile učesnika ulicama Brusnika i zajedničko kolo na platou ispred Doma kulture.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

U Velikom Izvoru Potekla voda studena po 14 put /VIDEO i FOTO/

Završen Đurđevdanski sabor u Gamzigradu /VIDEO/

Najmlađi folkloristi iz Velikog Izvora i Halova plasirali se na smotru dečijeg folklora „Badnjevac“ u Kragujevcu /VIDEO/

 

 

- Advertisement -spot_img

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img