sreda, februar 21, 2024

Bolnica u Boru konačno dobila uređaj za sterilisanje hirurških instrumenata i opreme

Pročitaj

Dragoceni sterilizator poklon Srbija Ziđin Koper

Borska bolnica je medicinske instrumente i sanitetske materijale koji se koriste u operacionom bloku dosad na sterilisanje slala u susedni Zaječar, ali je donacijom Srbija Ziđin Koper ta situacija promenjena. – Kompanija je izašla u susret našim potrebama, kao mnogo puta do sada, a još jedan sterilizator dobili smo i od Ministarstva zdravlja. Sada će operacije moći nesmetano da se izvode, bez čekanja na instrumentarijum, rekla je v.d. direktora borske bolnice dr Ana Golubović Spasojević

BOR. – Borskoj bolnici, koja je hirurške instrumente i sanitetske materijale koji se koriste u operacionom bloku dosad na sterilisanje slala u susedni Zaječar, kompanija Srbija Ziđin Koper poklonila je (25. aprila) savremeni autoklav sterilizator. Time je, po rečima v.d. direktorke dr Ane Golubović Spasojević, prekinuta neslavna praksa da se na operacije čeka zbog instrumentarijuma.

Srbija Ziđin Koper je izašla u susret našim potrebama, kao mnogo puta do sada, a još jedan sterilizator dobili smo u međuvremenu i od Ministarstva zdravlja. Sada će operacije moći nesmetano da se izvode, bez čekanja da nam iz Zaječara stigne sterilna oprema – izjavila je direktorka Bolnice u Boru. Pre toga, dodala je, bili smo u takvoj situaciji da više nismo imali sa čim da sterilišemo instrumente, jer su aparati bili stari.

Šef Kabineta generalnog direktora Srbija Ziđin Koper Ven Hongzi istakao je da je fokus kompanije u minulom periodu bio na borske i majdanpečke zdravstvene ustanove, čiji je rad prošle godine podržan sa više od pola miliona dolara. – Između ostalog, poklonili smo i Boru i Majdanpeku po jedno savremeno sanitetsko vozilo. Ove godine planiramo da finansijski podržimo specijalističke oblasti u zdravstvu, pa ćemo od narednog meseca konkretizovati saradnju u oblasti javnog zdravlja i sa Zaječarom. Takođe, imamo na umu i sela sa ovih područja, gde smo već pomogli opremanje sanitarnih prostorija i nastavili finansiranje specijalističkih pregleda – rekao je Ven Hongzi.

Dr Ana Golubović Spasojević posebno je pohvalila odgovorno ponašanje kompanije Srbija Ziđin Koper prema borskoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj se, kako je naglasila, leče i kineski državljani. – Raduje me što se posle mnogo godina vidi da smo konačno svi na istom zadatku. I resorno ministarstvo, i lokalna samouprava, i veliki privredni sistemi. Naročito mi je drago što je kompanija Srbija Ziđin Koper prepoznala važnost kvalitetne zdravstvene zaštite i u selima. Zdravstvena zaštita mora da bude dostupna svakom stanovniku, u svakom selu, a mi idemo ka tom cilju. Verujem da ćemo ga zajedno brže i lakše ostvariti i da će borska bolnica biti mesto gde će svi moći da dobiju kvalitetnu uslugu, bez potrebe da na lečenje idu u veće zdravstvene centre.

Ističući slogu svih činilaca društva kao važan preduslov za adekvatnu brigu o zdravlju, zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević izrazio je očekivanje da će se slične akcije nastaviti i da će Srbija Ziđin Koper ubuduće pomagati još više. – Očekujem da obe kompanije Ziđin Grupe koje posluju na teritoriji Bora ulože više u zdravstvo, jer se i njihovi radnici leče ovde. A, grad će u narednih godinu-dve završiti projekat izgradnje nove bolnice preko puta Doma zdravlja – obećao je Janošević.

 

G. Tončev Vasilić

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Održana Sednica Gradskog veća

Sednica Gradskog veća, 106. po redu, održana je danas u sali Skupštinе grada Zajеčara. Vеćnici su usvojili Prеdlog Zaključka o...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img