subota, 1 oktobra, 2022

BENEFITI INFORMISANJA – Kroz projekat „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“ javnost će biti informisanija o zagađenju životne sredine

Pročitaj

Poželjno je, čak se može reći i obavezno da javnost bude informisana o ekološkim pitanjima jer se kroz to objedinjuju mnoga ljudska prava uključujući ona najbitnija, kao što je pravo na život. To pretpostavlja potrebu da svaki pojedinac ima pristup svim relevantnim informacijama o stanju životne sredine.

Pravovremene i tačne ekološke informacije su garancija za ostvarivanje željenih rezultata u očuvanju i zaštiti životne sredine.

Zato je glavni cilj projekta „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“, doprinos unapređenju stanja životne sredine kroz podizanje svesti građana da se aktivno uključe u javne politike i donošenje odluka u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena u skladu sa najboljim praksama u EU.

Aktivnosti projekta će rezultirati u informisanoj i edukovanoj javnosti preko TV emisija, priloga, dokumentarnih filmova, festivala, predstava, livestream prenosa. Na taj način će biti povećana informisanost i znanje o zaštiti životne sredine, kroz medijske aktivnosti izvršne produkcije na projektu.

Blagovremena informacija je moćno sredstvo u ostvarivanju društvenih ciljeva uključujući obezbeđivanje uslova za zdravu i čistiju životnu sredinu. Informacije imaju vrednost znanja, a znanje je moć. Korišćenjem ovog prava građani formiraju kritičko mišljenje i kod njih se budi svest o ekološkim problemima.

Udruženje „Za česme“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

EKOLOŠKI ODGOVOR NA EKSPANZIJU RUDARENJA U TIMOČKOJ KRAJINI /VIDEO/

Presdstavljen projekat „Ekološki odgovor na ekspanziju rudarenja u Timočkoj Krajini“

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

SRPSKO SELO, EVROPSKO SELO: Poljoprivreda i stočarstvo kao razvojna šansa /VIDEO REPORTAŽA/

U drugoj priči iz serijala "Srpsko selo, evropsko selo" govorimo o poljoprivredi i stočarstvu ka razvojnoj šansi da život...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img