sreda, 6 decembra, 2023

ART ZONA ZA SVE od 24. do 28. avgusta u Zaječaru

Pročitaj

Sedmi Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva „ART ZONA ZA SVE“ biće održan od 24. do 28. avgusta u Zaječaru.

„Dečiji centar“ Zaječar uz podršku Ministarstva kulture, Rekonstrukcije ženski fond i Tempus fondacije, želi da promoviše jedan od načina stvaranja inkluzivne atmosfere i učestvuje u kreiranju inkluzivne kulturne politike naše zajednice, u potrazi za novim strategijama inkluzije i integracije različitih marginalnih grupa dece i mladih.

U toku prethodnih šest festivala, oko 2500 dece i mladih sa Balkana, prikazvali su svoje stvaralaštvo iz različitih oblasti umetnosti (dramske, baletske, pantomimske predstave, opera, koncerti…).

Koncept ovogodišnjeg festivala u fokus stavlja ekološku svest i stručne i hrabre žene koje će razmeniti i predstaviti svoja iskustva i metodologiju u radu.

„Ove godine planirano je da učesnici iz Severne Makedonije, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Srbije borave u gradu na Timoku, a u toku boravka, koreografkinje, baletske pedagoškinje, dramske pedagoškinje i muzičke pedagoškinje realizovaće plesne i glumačke radionice sa decom i mladima sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, kao i sa decom i mladima iz opšte populacije. U toku ovih radionica uvežbavaće i koreografije u okviru predstave „Dečak iz vode“, koja će biti izvedena premijerno 26. avgusta“, navode u saopštenju Dečijeg centra.

U toku festivala, biće organizovane radionice filma i radionica „Od lutke do znanja“, predstave, koncerti i likovne izložbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img