četvrtak, 28 septembra, 2023

Apsolventima Tehničkog fakulteta u Boru uručeni ugovori o stručnoj praksi

Pročitaj

Za četiri godine ugovore sa Serbia Zijin Copper potpisalo više od 100 studenata

Ugovori su potpisani sa 18 apsolvenata i studenata završne godine, važe do njihovog diplomiranja i podrazumevaju osam sati rada u kompaniji i mesečnu novčanu naknadu. 

TEHNIČKI FAKULTET. – Serbia Zijin Copper uručila je (30. maja) apsolventima i studentima završnih godina Tehničkog fakulteta u Boru još jednom ugovore o stručnoj praksi i na taj način sa borskom visokoškolskom ustanovom nastavila saradnju uspostavljenu 2019. godine. Prvi ovakvi ugovori potpisani su pre četiri godine i od tada je više od 100 studenata obavilo stručnu praksu u nekom od kompanijskih pogona. Mnogi od njih danas rade u Serbia Zijin Copper i uspešni su u svom poslu.

Mladi su budućnost kompanije Serbia Zijin Copper! Oni su zapravo domaćini ovde, jer će ostati u Boru da rade, a mi ćemo se vratiti u Kinu. Rudarstvo je teško i zato morate da date sve od sebe da u toj industriji uspete. Mladi ste i puni energije, pa je ovo pravo vreme za vas da naučite da vredno radite i tako se izborite za svoju bolju budućnost. Najbolji među vama imaće priliku i da napreduju u poslu“ poručio je studentima rukovodilac HR sektora Čao Šu.

Ugovori su potpisani sa 18 apsolvenata i studenata završne godine, važe do njihovog diplomiranja i podrazumevaju osam sati rada u kompaniji i mesečnu novčanu naknadu. Po isteku trajanja ugovora, stručna komisija će na osnovu procene zalaganja na poslu tokom stručne prakse, potpisnicima ugovora ponuditi zaposlenje.

Ovo je četvrti put da studenti Tehničkog fakulteta u Boru potpisuju ugovore o stručnom usavršavanju u Serbia Zijin Copper, što je izuzetno dobra prilika za sticanje znanja i veština, ali i za upoznavanje proizvodnog procesa pre diplomiranja. Zahvalna sam kompaniji i nadam se da će ovaj vid saradnje ići uzlaznim putem“ rekla je dekan Tehničkog fakulteta u Boru, prof. dr Nada Štrbac.

Studentkinja rudarskog inženjerstva na Tehničkom fakultetu u Boru Isidora Kolicović, jedna od 18-oro potpisnika ugovora o stručnoj praksi, kaže da je dobila jedinstvenu priliku da kroz praksu usavrši teorteska znanja stečena na fakultetu i zbog toga je zahvalna.

„Ovo je prilika da pokažemo i praktično sve ono što smo dosad naučili na fakultetu. Naravno, svi se nadamo i da ćemo po isteku ugovora ostati u kompaniji, odnosno da ćemo zasnovati radni odnos u Serbia Zijin Copper“ kaže Kolicović.

Tome se nada i Aleksandar Nucić iz Negotina koji, kao i Isidora, završava studije na smeru “priprema mineralnih sirovina”.

Ugovor koji smo danas potpisali biće svima nama od velikog značaja u budućnosti, ali i ostalim studentima koji će ugovore potpisivati posle nas. Veliko hvala kompaniji Serbia Zijin Copper što nam je izašla u susret i omogućila nam sve ovo“ – istakao je Nucić.

Tončev Vasilić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Uhapšen Negotinac zbog omogućavanja uživanja opojnih droga

Policija je u Negotinu uhapsila D. M. (40) iz tog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img