sreda, 6 decembra, 2023

Apel MUP-a na građane da ne pale travu i nisko rastinje

Pročitaj

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a apeluju na građane da ne pale travu i nisko rastinje na takvim područjima, u šumi i po obodima šuma, zbog opasnosti širenja požara koji može da ugrozi živote građana i nanese veliku materijalnu štetu.

Oni upozorovaju je da se požari na otvorenom vrlo brzo šire i da je loženje vatre u blizini šuma, kao i spaljivanje strnih useva, trave i niskog rastinja strogo zabranjeno Zakonom o zaštiti od požara, kao i da za takvo činjenje postoje adekvatne novčane kazne.

„Toplo i suvo vreme pogoduje nastanku i razvoju požara na otvorenom prostoru. Ovi požari se veoma brzo šire, mogu biti opasni po zdravlje i živote naših građana, a takođe mogu i da prouzrokuju veliku materijalnu štetu“, navodi se u sopštenju.

Inspekcijske službe Sektora za vanredne situacije i drugih linija rada Ministarstva unutrašnjih poslova, će u ovom periodu, kako se dodaje u sopštenju, pojačati svoj inspekcijski nadzor, kako bi sprečili nastanak ovih požara.

„Većina požara na otvorenom prostoru, prouzrokovana je ljudskom aktivnošću. Apelujemo na naše sugrađane da budu veoma oprezni prilikom korišćenja otvorenog plamena na otvorenom prostoru, kao i da ne spaljuju travu, nisko rastinje i strne useve“, navodi se u sopštenju i dodaje da ukoliko građani primete ovakve požare, odmah obaveste najbližu vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj 193.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img