četvrtak, 6 oktobra, 2022

Anđeoski glas mlade Pavline Radovanović još dugo će odjekivati Romulijanom

Pročitaj

„Zaječarsko kulturno leto na Feliks Romulijani“ nastavljeno je sinoć koncertom Pavline Radovanović, mlade umetnice raskošnog, andjeoskog glasa, koja je nastupila u pratnji Gavrila Kujundžića na harmonici i Andreje Krstića na udaraljkama.

Pavlina živi u srpskoj enklavi u Orahovcu, na Kosovu i Metohiji. Izuzetno emotivnom interpretacijom etno pesama prenela je delić Kosova na Romulijanu, što je raznežilo i oduševilo publiku.
Poneti emocijama, okupljenima su se nakon koncerta obratili Episkop timočki gospodin Ilarion i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.
Pokrovitelj još jednog uspešnog koncerta na Romulijani je grad Zaječar, a organizatori Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Narodni muzej „Zaječar”, uz veliku pomoć projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam”, koji finansiraju Evropska unija i Nemačka vlada, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.   Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.
- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Manifestacija Timočko kolo 8. oktobra u Salašu

U Salašu kod Zaječara u subotu 8. oktobra, prvi put će biti odrganizovana manifestacija narodnog stvaralaštva "Timočko kolo", na...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img