subota, 1 oktobra, 2022

Ambasador Slovenije posetio Zaječar: Potvrda prijateljstva i dobre saradnje /VIDEO/

Pročitaj

Ambasador Slovenije u Srbiji Damjan Bergant danas je posetio Zaječar. Za Njegovu Ekselenciju priređen je prijem u kabinetu gradonačelnika Boška Ničića, kome su prisustvovali i predstavnici Slovenačke kulturne zajednice „Ivan Cankar” iz Zaječara.

Da mu je veliko zadovoljstvo što je posetio grad Zaječar, i da se nada daljoj saradnji sa našom lokalnom samoupravom, poručio je nakon sastanka ambasador Slovenije u Srbiji gospodin Damjan Bergant.

On je naglasio da je Slovenija itekako prisutna u Srbiji, da je puno investicija i kompanija iz ove države, a izrazio je i želju da ponovo poseti grad Zaječar.

„Svaka saradnja nam je dobrodošla“ – naglasio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić. „Nama je cilj da održavamo dobre odnose sa našim prijateljima, pobratimljeni smo sa opštinama Tržič i Medvode u Sloveniji. Mnogo je tema otvoreno na današnjem sastanku, razgovarali smo i o projektima iz oblasti ekologije, Slovenija je zemlja sa velikim iskustvom u ovoj sferi. Moramo pojačati i saradnju sa slovenačkim udruženjima“ – rekao je Ničić ovom prilikom.

Ambasador Slovenije je nakon sastanka u Gradskoj upravi u Zaječaru obišao arheološki lokalitet Feliks Romulijanu, a nakon toga je posetio i grad Bor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Vlada dozvolila poskupljenje šećera i piletine

Umesto 102,99 dinara, šećer će od sada koštati 109,99 dinara, propisala je Vlada Srbije novu maksimalnu cenu ove namirnice....
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img