sreda, 29 novembra, 2023

Ambasador Emanuele Žiofre u još jednoj poseti Istočnoj Srbiji

Pročitaj

Ambasador Emanuele Žiofre, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, posetiće istočnu Srbiju 20. i 21. juna 2022. godine i obići niz projekata finansiranih iz pretpristupnih fondova Evropske unije, sa ciljem unapređenja turističke ponude ovog regiona, očuvanja kulturnog nasleđa i ekonomskog osnaženja pružalaca turističkih usluga suočenih sa posledicama pandemije COVID-19. 

Poseta počinje u tvrđavi Golubački grad 20. juna, gde će ambasador Žiofre, zajedno sa ministrom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i pomoćnicom ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Jelenom Milenković-Orlić prisustvovati potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) i sedam gradova i opština obuhvaćenih projektom „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“.

Memorandum o razumevanju obuhvata ulaganje bespovratnih sredstava iz fondova Evropske unije i Vlade Savezne Republike Nemačke u osam projekata usmerenih na razvoj i unapređenje turizma i očuvanje kulturnog nasleđa u istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju, u vrednosti od 650.000 evra.

Gradovi i opštine koji su dobitnici sredstava su: Golubac, Kladovo, Majdanpek, Negotin, Smederevo, Veliko Gradište i Zaječar.

Ambasador će potom posetiti Tekija Apartmane u Tekiji, porodično turističko domaćinstvo koje je dobilo bespovratnu pomoć na konkursu za unapređenje turističke ponude i prevazilaženje posledica pandemije COVID-19.

Potom će zajedno sa predstavnicima opštine Kladovo, obići radove na rekonstrukciji tvrđave Fetislam, koji se finansiraju iz projekta #EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam.

U utorak, 21. juna, ambasador Žiofre će se sastati sa predsednikom Opštine Negotin Vladimirom Veličkovićem i potom posetiti muzej Mokranjčeva kuća, koja kroz projekat #EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam, dobija sredstva za unapređenje komunalne infrastrukture i izgradnju mokrog čvora.

Ostatak dana ambasador Žiofre će provesti u selima Rogljevo i Rajac, kao i na Rajačkim Pimnicama, gde će kroz ovaj projekat biti uvedena moderna komunalna infrastruktura, a razgovaraće i sa vinarima, pružaocima turističkih usluga i predstavnicima organizacija koje okupljaju mlade iz ovih sela.

Izvor: ZA Media

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

Počeo Karavan evropske debate u Negotinu i Zaječaru, ambasador EU u Srbiji Emanuel Žiofre na Romulijani sa debaterima

Prijem za ambasadora EU u Srbiji kod gradonačelnika Zaječara /VIDEO/

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img