utorak, 5 decembra, 2023

Albino Tolstolobik na Grliškom jezeru – beli džin 1,2 metra dugačak, težak oko 30 kg /VIDEO/

Pročitaj

Na Grliškom jezeru juče je snimljen Albino Tolstolobik kako mirno plovi pri površini vode. Ovog belog džina snimio je Miodrag Petrović.

„Maskota Grliškog jezera, privučen mirom i tišinom mrestilišta, dozvolio nam je da ga snimimo. Siguran u sebe i svoje mesto, ovako nešto u prirodi, ne vidi se često. Uživajte i bistro!“ – napisao je Petrović u objavi ovog snimka.

„To je Tolstolobik u albino formi. U dobrim godinama je već, preko 1,2 metra dužine i procenjujemo da ima oko 30 kg“ – potvrdio je za Zaječarski dnevnik Miodrag.

Iz Zajednice ribolovaca „Timočka Krajina“ kojoj i Midrag pripada napominju da se Grliško jezero budno čuva od strane ribočuvara i da ima i drugih vrsta riba dovoljno jer već nekoliko godina nema naglog ispuštanja nivoa voda što pogoduje prirodnom mrestu.

Uživajte u zvuku tišine i prelepom „plesu“ maskote Grliškog jezera, koju su mnogi ribolovci videli, ali je prvi put snimljen ovako lepo…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu.

 

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img