sreda, 6 decembra, 2023

90 godina od rođenja Zorana Radmilovića

Pročitaj

Prigodnim programom, sutra će, u Pozorišnom muzeju u Zaječaru, u 12 sati, biti obeleženo 90 godina od rođenja Zorana Radmilovića, velikog srpskog glumca koji je svojim jedinstvenim darom obeležio drugu polovinu 20. veka i ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpskog teatra i kinematografije.

Nakon kraće besede i poezije o Radmiloviću, biće emitovan i dokumentarni film „Glumčina“, rađen u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine-Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ i Citi produkcije iz Niša. Saradnik na scenariju je Milan Caci Mihailović, a reditelj filma je Vladimir Ristić.

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović.

Dokumentarni film o Zoranu Radmiloviću „Glumčina“ biće emitovan sutra na više televizija: B92, na Film klubu i na Bosansko-hercegovačkoj televiziji FACE.

Inače, film će imati nacionalnu TV premijeru na TV B92 u četvrtak, 11. maja u 14 sati i 30 minuta. Film niškog producenta Olivera Paunovića biće prikazan na dan rođenja slavnog glumca koji bi, da je živ, 11. maja napunio 90 godina, i na drugim TV emiterima.

Na televiziji Film klub „Glumčina“ će biti prikazan u terminima od 8:25 i 18:25h, u 19 časova dokumentarac će emitovati TV Face, od 20:30 niške televizije Zona plus i NTV, a u 22:40h Kopernikus.

Film će biti prikazan i u Crnoj Gori, u subotu 13. maja, na RTV Nikšić sa početkom od 21 sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube kanalu.  Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img