utorak, 5 decembra, 2023

50.000 evra ispod garderobe i veša na prelazu Vrška Čuka kod Zaječara

Pročitaj

 Na prelazu Vrška Čuka carinici su sprečili pokušaj jednog putnika da kesu sa gotovo 50.000 evra, sakrivenu u torbi sa garedrobom, bez prijavljivanja prenese preko granice. Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao automobil BMW bugraskih registarskih oznaka, objavljeno je na sajtu Uprave carina.

Foto: Uprava carina RS

BMW-om je ka svojoj zemlji sam putovao mlađi muškarac, koji je na uobičajeno pitanje carinika odgovorio odrično, rekavši da sa sobom nosi samo lični prtljag i dozvoljenu sumu gotovine. Međutim, tokom detaljnog pregleda koji je ipak usledio, u jednoj od torbi sa garderobom je pronađena i kesa u kojoj je bilo gotovo 50.000 evra.

 

foto: Uprava carina RS

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

 

Kako se bliže uskršnji praznici, Uprava carina podseća putnike da prilikom prelaska granice prijave svaki iznos gotovine iznad 10.000 evra. Procedura na samom graničnom prelazu je jednostavna i traje svega nekoliko minuta, a na taj način ćete sebe poštedeti eventualnih neprijatnosti i svoje putovanje učiniti prijatnijim.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img