sreda, 6 decembra, 2023

U Zaječaru održana 39. sednica Gradskog veća

Pročitaj

U velikoj sali Skupštine grada Zaječara danas je održana 39. sednica Gradskog veća. Na sednici kojom je predsedavao predsednik Gradskog veća i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, usvojen je nacrt odluke o javnim priznanjima Grada Zaječara, nacrt odluke o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane na teritoriji KO Brusnik, nacrt odluke o pristupanju izradi Strategije razvoja urbanog područja grada Zaječara i opština Knjaževac, Sokobanja i Boljevac, kao i nacrt odluke o pristupanju izradi Strategije za mlade grada Zaječara.

Gradski većnici su zeleno svetlo dali i na nacrt odluke o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Zaječara za period 2023-2025. godine, na nacrt odluke o pristupanju izradi Plana javnog zdravlja grada Zaječara za period 2023-2029. godine, na nacrt rešenja o davanju saglasnosti na finansijski plan za 2022. godinu Matične biblioteke „Svetozar Marković“, na nacrt rešenja o prestanku članstva u Upravnom i Nadzornom odboru Fondacije „Zoran Radmilović“ u Zaječaru, na nacrt rešenja o razrešenju člana Nadzornog odbora Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine -Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, kao i na nacrt rešenja o razrešenju člana Upravnog odbora te ustanove.

Na 39. sednici Gradskog veća usvojeni su i nacrti rešenja o razrešenju i imenovanju članova Školskog odbora Ekonomsko-trgovinske škole, Gimnazije, Tehničke škole, Osnovne škole „Ljuba Nešić“, Osnovne škole „Desanka Maksimović“, Osnovne škole „Ljubica Radosavljević Nada“, Osnovne škole „Đura Jakšić“, Osnovne škole „Jeremija Ilić Jegor“ u Rgotini, Osnovne škole „Vladislav Petković Dis“ u Grljanu, Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Vražogrncu, Osnovne škole „15. maj“ u Malom Jasenovcu, Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Salašu, Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“ u Zaječaru, kao i Osnovne škole za muzičko obrazovanje „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru.

Gradski većnici su usvojili i nacrt rešenja o davanju saglasnosti na odluku o traženju prethodne saglasnosti Skupštine grada Zaječara za raspisivanje javnog konkursa za imenovanje direktora Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Nacrt Rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Parkiranje, projektovanje i nadzor“, predlog Pravilnika o izmenama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Pravobranilaštvu grada Zaječara, Budžetskoj inspekciji i Službi za internu reviziju grada Zaječara i predlog Programa rada Saveta za bezbednost saobraćaja grada Zaječara za 2022. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POVEZANE VESTI:

U Zaječaru održana 38. sednica Gradskog veća

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img