sreda, 29 novembra, 2023

KUD „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora uspešno predstavio Zaječar na 34. Smotri narodnog stvaralašva dece Srbije

Pročitaj

Dečija folklorna grupa KUD-a „Đorđe Genčić“ iz Velikog Izvora, pod rukovodstvom Jelene Jovanović, veoma uspešno se predstavila na 34. Smotri narodnog stvaralašva dece Srbije u Badnjevcu kod Kragujevca, u organizaciji Centralnog saveza amatera u kulturi Srbije i MZ Badnjevac.

Na ovoj smotri učestvovalo je 18 dečjih folklornih ansambala iz Srbije, uključujući Vojvodinu i Kosovo i Metohiju.

Smotra nije takmičarskog karaktera, već na njoj učestvuju najbolji  folklorni ansambli koji su selektovani ma Međuokružnim smotrama dečjeg narodnog stvaralaštva, među kojima je i „Dens“ u Gradskovu, koju organizuje Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, a pokrovitelj je grad Zaječar.

KUD iz Velikog Izvora na ovoj smotri predstavljao je grad Zaječar, a osim njih, sa manifestacije u Gradskovu za republičku smotru selektovani su i dečiji folklori iz Knjaževca, Zlota i Jabukovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i na našem You Tube  kanalu. Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Zaječarski dnevnik u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img