utorak, 5 decembra, 2023

Održana 33. sednica Gradskog veća grada Zaječara

Pročitaj

Sednica Gradskog veća, 33. po redu, održana je danas u sali Skupštine grada Zaječara. Sednicom je predsedavao gradonačelnik Zaječara i predsednik Gradskog veća Boško Ničić.

Većnici su usvojili nacrt godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2022. godinu, nacrt odluke o usvajanju plana detaljne regulacije za izgradnju solarne fotonaponske elektrane u KO Mali Izvor, nacrt odluke o usvajanju plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane „Solarina“ na teritoriji grada Zaječara, nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o subvencionisanju gradskog i prigradskog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Zaječara, nacrt odluke o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine grada Zaječara, prikupljanjem ponuda, kao i nacrt rešenja o usvajanju godišnjeg likvidacionog izveštaja Javnog preduzeća za planiranje, projektovanje, izgradnju i nadzor “Urbanizam i izgradnja“ Zaječar -u likvidaciji za prošlu godinu.

Zeleno svetlo je dato i na nacrt rešenja o usvajanju godišnjeg izveštaja o radu Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje“ Zaječar za 2021. godinu, na nacrt rešenja o usvajanju finansijskog izveštaja tog preduzeća za prošlu godinu, na nacrt rešenja o davanju saglasnosti na odluku o raspodeli dobiti Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje“ Zaječar za 2021. godinu kao i na nacrt rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Statuta tog preduzeća.

Na 33. sednici Gradskog veća usvojen je i nacrt rešenja o davanju saglasnosti Javno komunalnom preduzeću „Parkiranje, projektovanje i nadzor“ Zaječar na cenovnik o korišćenju javnih parkirališta i uklanjanju nepropisno parkiranih vozila na teritoriji grada, nacrt rešenja o davanju saglasnosti tom preduzeću na cenovnik na redovnom održavanju ulica i puteva, nacrt rešenja o usvajanju izveštaja o radu i poslovanju Apotekarske ustanove Zaječar za 2021. godinu, nacrt rešenja o usvajanju izveštaja o finansijskom poslovanju te ustanove za 2021. godinu, nacrt rešenja o davanju saglasnosti na plan rada Apotekarske ustanove Zaječar za ovu godinu, nacrt rešenja o davanju saglasnosti na finansijski plan te ustanove za 2022. godinu, nacrt rešenja o usvajanju finansijskog izveštaja za 2021. godinu Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, nacrt rešenja o davanju saglasnosti na finansijski plan za 2022. godinu te ustanove, nacrt rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Zaječar, nacrt rešenja o povećanju koncesione naknade, predlog pravilnika o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća i stanova putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote po osnovu Javnog poziva za sufinansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova JP 1/22, predlog pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije, porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode po Javnom pozivu Uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti JP 1/22, Predlog Rešenja o dodeli sredstava za BMPO (biomedicinski potpomognutu oplodnju) u 2022. godini, kao i predlog rešenja o imenovanju Komisije za razmatranje predloga projekata i utvrđivanje predloga raspodele sredstava po Javnom pozivu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Zaječara u 2022. godini.

IZVOR. zajecar.info

- Advertisement -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Unesite vaš komentar
Unesite vaše ime ovde

- Advertisement -spot_img
Najnovije vesti

Otvarena izložba „Između prirode i čoveka“ Jovane Stančić i Đorđa Simića

U okviru pratećeg programa 6. Festivala malih pozorišnih formi, u galeriji Pozorišnog muzeja otvorena je izložba „Između prirode i...
- Advertisement -spot_img

Slični članci

- Advertisement -spot_img